Eilen valmistin herkkujen sijasta vaihteeksi suolaista leivonnaista. Pitkästä pitkästä aikaa valmistin itse munakasrullaa/pannukakkurullaa, kun tuollainen ohje sattui pistämään silmään. Ja näytti vielä niin herkulliselta. Tämä valmistamani munakasrulla on parin ohjeen sovellus. Pohjan valmistin kummitädiltäni saadun ohjeen mukaan ja täytteen RuokaPirkka lehdessä ollutta rulla ohjetta soveltaen.

Tonnikala -munakasrulla/pannukakkurulla

1586486.jpg

Pohja:
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
6 dl maitoa
3 munaa
50 g voita sulatettuna

Täyte:
1 rs (200g) valkosipulituorejuustoa (Viola)
1 tlk (150g) ranskankermaa
1 1/2 - 2 tlk persiljalla maustettua tonnikalaa (suositus 2 tlk)
tilliä

Yhdistä jauhot ja suola. Lisää puolet maidosta ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Vatkaa joukkoon loppu maito, munat ja voisula. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200 asteessa noin 30 min. Kumoa kypsä pohja leivinpaperille ja anna jäähtyä hieman.

Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma keskenään. Levitä juustoseos pohjan päälle. Lado juustoseoksen päälle tonnikalat ja tilli. 

Kääri levy rullalle ja anna vetäytyä jääkaapissa tarjoiluun saakka.

Sopii tarjoiltavaksi kahvin kanssa suolaisena iltapalana tai lounaaksi salaatin kera.

Rulla maistui hyvin maukkaalta ja tuo vaihtelua suolaisiin tarjottaviin, jonka ei aina tarvitse olla piirakkaa tai voileipäkakkua yms.

Munakasrulla ohjeita:
Helpon munakasrulla ohjeen löydät täältä.
Sirpan savulohirulla löytyy täältä